noiembrie 18, 2008

#4 Lista ta de puncte forte. Keep it close!

Echivalentul cuvantului "personal strengths" in romana este "puncte forte".

Suna bine in engleza, insa si la noi trebuie sa fie inteles la valoarea lui reala. Asa ca mi-am propus astazi sa va impartasesc informatia despre un om deosebit cu o idee extraordinara: Marcus Buckingham cu ideea descoperirii punctelor forte.

Marcus Buckingham considera ca oamenii sunt performanti si increzatori atunci cand isi utilizeaza punctele forte in fiecare zi la postul ocupat sau in activitatile desfasurate zi de zi. Atunci cand oamenii fac ceea ce pot mai bine atunci sunt mult mai constienti de ceea ce-i motiveaza si.... ii face fericiti.

Intermediez aceasta idee considerand ca e necesar sa ne stim buni la administrat resurse umane, buni analizatori, buni organizatori, buni la explicat concepte, buni la interactionat cu oameni noi sau cu cei cunoscuti. Lista e imensa!

Haideti sa gasim ce ni se aplica noua. Eu de exemplu am descoperit ca sunt energica, iubitoare sau calda cu oamenii, diplomata, prietenoasa, motivatoare, etc..

Am sa va fac cunoscut un link pentru a afla la ce sunteti cei mai buni:

http://www.womencorp.org/articles/a-strengths-checklist.htm

Aceasta resursa ar trebui sa fie doar inceputul unei calatorii interesante
intr-o tara aparent cunoscuta...

Urmarea vizitarii siteului de mai sus ar fi util sa fie reprezentata de o foaie cu top 5 trasaturi definitorii ale fiecaruia dintre voi.

Apoi incercati sa detectati zi de zi (timp de o saptamana) cate o urma din ce va face placere sa faceti cu rezultate foarte bune, in ceea ce faceti de fapt. Ar trebui sa va dati seama daca exista o potrivire.;)

3 comentarii:

V spunea...

lista pe care ai dat-o este valabila doar pentru sexul feminin? :) linkul spune ceva de womencorp si pe trainerul care scrie articolul o cheama Roxanne - asa ca am zis ca e mai bine sa intreb

LUDA spunea...

Lista este valabila pentru toata lumea.Lucrurile la care suntem buni nu decid sexul nostru. Un barbat poate fi un excelent organizator de exemplu ca si o femeie.O femeie poate avea abilitati tehnice tot atat de dezvoltate precum un barbat.

Paco Bailac spunea...

Hola ¿cómo estás? noto en falta tus visitas. Un saludo

pacobailacoach.blogspot.com