ianuarie 23, 2009

# 15 Uneori e necesar doar sa crezi ca poti....


Se intampla des sa avem fluctuatii de incredere in noi. Este adevarat ca sunt oameni care beneficiaza de incredere in sine doar in anumite conditii, putin si rar, in timp ce altii emana incredere in ei, de la un km. Doar ca chiar daca avem o incredere scazuta sau una foarte ridicata in propria persoana acestea repet fluctueaza si ce e exceptional este ca putem lucra activ la a ne creste siguranta de sine :).

To wish you were someone else is to waste the person you are.


Sa traiesti la maxim tot ceea ce esti devine o idee de baza in tema noastra de azi. Mereu ne dorim sa fim altfel , precum colegul, colega, mai puternic mai destept, mai altfel. Am putea insa sa ne raspundem la o singura intrebare: Cum ar fi sa nu fiu eu? Dati-va putin timp sa reflectati la cat de importanta este persoana voastra in viata voastra. Fiecare om e unic! Ar fi timpul sa exploram mai mult ideea asta.

Acum scriu strict pentru parinti: Cresteti un copil normal in cunostinte si lasati-l sa zboare (nu asteptati sa fie premiant, sa fie stresat de note si cel mai adesea sa nu invete nimic util). Nu-i omorati creativitatea in scoala romaneasca, unde nici profesorii nu stiu adesea ce se intampla de fapt.
Calitatea educatiei romanesti creste, dar nu la stat. Pentru copii este mult mai util sa stie ca sunt in stare sa faca ceea ce si propun si ca aveti incredere in ei ca o pot face. Veti avea niste copii unde limita potentialului lor va fi la cer!

Educatia inseamana altceva, insa va fi un alt subiect in cadrul paginii mele de dezvoltare personala.

Acum sa vedem ce putem face pentru noi, pentru a ne creste singuri valoarea, a ne descoperi.
Bineinteles recomand un coach care sa simtiti ca vi se potriveste pentru consolidarea increderi in sine. E o experienta deosebita si pentru coach, dar mai ales pentru voi.


1. Redescoperiti ce va place. Pastrati-va in agenda timp pentru a FACE ce va place. Sunteti important in viata voastra? (daca la intrebarea” Cine e cea mai importanta persoana din viata ta?”, raspunzi iubitul, copilul, parintii, e IMPORTANT sa stii ca daca tu nu te faci pe tine implinit nu vei face nici pe altii);


2.Redescoperiti la ca sunteti bun si atunci cand aveti o mica victorie cu talent, felicitati-va voi in primul rand (ceilalti s-ar putea sa nu stie ca este o reusita si nici sa nu aiba timp sa o faca). Voi aveti timp sa va celebrati succesul?

Si daca cele de mai sus se intampla pentru prima data descoperiti tot ce puteti mai mult in acest moment si vor fi mari gastiguri. Acordati-va putin timp pentru reflectie asupra voastra.

Fiti harnici si proactivi pentru voi!Amintiti-va ca avem o singura sansa in lume, traim o data si pe cat posibil traim BINE.

Mingea e la noi!

LUDA

Niciun comentariu: