martie 05, 2009

Networking for coaching


Salutari cu ganduri ramase din frumoasa si primitoarea Anglie.

M-am intors de la un workshop organizat de comapnia cu care ma pregatesc in a deveni life si business coach. Senzatiile percepute acolo sunt legate de oameni si de atitudine.

Pentru prima data m-am aflat intr-un loc in care oamenii zumzaiau. Mintea lor fugea mereu spre orizont,spre a dobandi mai mult din ceea ce au deja. Orice informatie noua era prelucrata si imediat utilizata, dezbatuta (creativ si constructiv- in niciun caz conflictual si critic..) si in acest proces toata lumea se implica activ- atitudine de castigator..

Impresiile de dupa curs ramaneau ca niste senzatii pe care vroiai sa le pastrezi intact pe tot parcursuil vietii si sa inveti in fiecare zi cate ceva din ele. Ai fi facut orice sa nu le mai pierzi.

Acum suntem cu toti acasa si incercam sa mentinem atmosfera de energizare, motivare si creativitate. Insa o bariera in a crea in continuare un astfel de mediu pentru coachi este aceea a culturii romanesti (strivita sau formata prost de fanarioti, domnitori autoritari si comunism avem la istorie sa dam si altora).E de inteles tentinta ca fiecare sa-si apere "terenul de rulare", doar ca Romania isi va cladi mentori si oameni de valoare in coaching mai ales prin ce ofera intregii societati si mai putin doar prin grupurile restranse din multinationale sau companii romanesti.

Cum pentru toate lucrurile exista o sansa de imbunatatire, noi coach-ii mici si mari :) ar fi bine sa devenim o comunitate. Sa existe un sistem in care toti ne cunoastem, ne evaluam in termeni constructivi si mergem mai departe impreuna, avand in vedere ca toti suntem unici si speciali.

Centru bitanic pentru relationare profesionala, afaceri si cultura e la inceput de drum in a realiza aceast deziderat in Romania. E un lucru minunat mai ales ca astfel de incercari sunt rare si cu sucess redus.



Energia cu care va scriu eu acum pentru a va face cunoscuta o intalnirea de networking(retea de contacte profesionale) pentru coachi si cei pasionati de domeniu chiar daca are un cost de intrare (50 ron) cred ca merita a crea o lume in care sa dam nastere la idei si sa ne cladim unii pe ceilalti;)

Va recomand intalnirea de sambata seara, 7 martie 2009 ;) la < LEADS - CENTRE FOR NETWORKING & BUSINESS & CULTURE > din Str. Schitul Magureanu, nr 7. Email : office@adversus.ro
Phone: 031.425.60.03


Eu voi fi acolo ;)

PS: Invitatia se adreseaza si celor care vor sa se si caute un coach! Este momentul ideal in a cauta persoana potrivita pentru fiecare coachee.

2 comentarii:

Ioan spunea...

Dragut, sincer si autentic. :)

LUDA spunea...

Mersi Ioan,

A fost frumos la Coaching Party :)